تغذیه و ورزش عصای دست افراد مبتلا به صرع است؛ اگر مدام تشنج میکنید و علت و راههای درمان آن را نمیدانید، این مقاله را از دست ندهید.
صرع، تشنج یا همان غش یک بیماری خطرناک است که به علتهای مختلفی مغز و تمام ارگانهای حیاتی بدن را درگیر میکند. البته طب سنتی و داشتن تغذیه مناسب تا حد زیادی به حل این بیماری کمک کرده است؛ اگر مدام تشنج میکنید، مصرف این خوراکیها را فراموش نکنید؛ این یک پیام سلامتی از جانب
بیماری صرع اسپاسمهای عصبی یا تخلیه شارژهای الکتریکی عصبی است که بر اثر اختلال در سیستم مرکزی اعصاب ایجاد میشود؛ زمانی که فردی بدون عامل تحریککننده خاصی مانند افت قند خون، تب و کمبود کلسیم به شکل مکرر دچار حملات تشنج شود؛ در این صورت و به طور قطع شخص مبتلا به صرع یا تشنج شده است.
از مهمترین عوامل ایجادکننده بیماری صرع میتوان به عفونتها و تومورهای مغزی، مسمومیت، بیماریهای ارثی و ژنتیکی، اختلالات هورمونی، نبود تعادل در pH خون، ضربههای مغزی، نقص در غدد درونریز بدن مانند مشکلات تیروئیدی، اختلال در دستگاه گوارش، یبوست، وجود انگل معده یا روده، انواع شوکها، مننژیت، آسیبهای ناشی از زایمان، کمبود کلسیم و قند خون و هر عاملی که موجب ضعف اعصاب و قلب شود، اشاره کرد.
انواع خاصی از ویتامینها میتواند به تشنج افراد کمک کند. همیشه به یاد داشته باشید که ویتامینها به تنهایی کار نمیکنند؛ بنابراین شما نیاز به توصیه پزشک برای استفاده از آنها دارید؛ ویتامینهایی که برای درمان بیماران صرعی استفاده میشوند؛ عبارتند از: ویتامین D، E، B6، اسید فولیک و غیره.
بعضی از رژیمهای غذایی میتوانند تشنج را کاهش دهند که رژیم غذایی کتوژنیک شایعترین آن است؛ رژیم کتوژنیک مصرف مقادیر بیشتر چربی است. همچنین میتوان از یک رژیم کم پروتئین یا کم کربوهیدرات استفاده کرد.
فلفل که در هند یافت میشود، گلهای کوچک زرد و سبز رنگ دارد. این ماده غذایی ضد تومور، ضد التهاب است و خواص آنتیاکسیدانی فراوانی دارد. علاوه بر این، فلفل مواد فعالی مثل embelin دارد که این ماده به کاهش حملههای صرعی کمک میکند.
همانطور که خوردن غذاهای سرد برای این افراد مضر است؛ مصرف گوشت مرغ، گنجشک، کبوتر و ماهی ( شاهماهی و ساردین) بیشتر از سایر گوشتها میتواند مشکلات و حملههای ناشی از بیماری صرع را کنترل و درمان کند.
همچنین برای مبتلایان به این بیماری مصرف آبگوشت و شوربای مرغ یا جوجه با شوید و گشنیز توصیه میشود و مصرف سنگ نمک هم تقویتکننده اعصاب و ذهن آنها است.
بهتر است که مبتلایان به بیماری صرع، به همراه غذای خود از برخی ترشیها مثل ترشی لبو استفاده کنند و گوشت مصرفی خود را با روغن زیتون، کنجد و ادویههای گرم مثل دارچین و زیره سبز بخورند.
مصرف دمنوشهای زنجبیل، زعفران و بهار نارنج برای مبتلایان به صرع مفید است؛ افراد دچار این بیماری باید در زمستان شربت سکنجبین را با آب گرم و در تابستان با آب سرد میل کنند؛ البته بیماران صرعی میتوانند از طب سنتی و داروهای گیاهی مثال بابونه، گل آهو، سنبلالطیب، سوسن سفید، کاسنی و… هم استفاده کنند.
اسیدهای چرب زنجیرهای که میتوانند در روغن نارگیل پیدا شوند، به دلیل تأثیرات درمانی آن بر سلولهای مغزی برای صرع عالی هستند، علاوه بر این، آنها حتی انرژی بیشتری را برای سلولها فراهم میکنند؛ بنابراین احتمال صدمه عصبی و مغزی را کم میکنند.
استرس یک عامل مهم و اساسی در تشدید بیماری صرع است؛ البته شما میتوانید با ورزش کردن مداوم استرس را کنترل کنید.
درواقع، ورزش کردن استرس را کم میکند؛ درنتیجه باعث شادابی این افراد میشود و این خود عاملی برای کاهش حملات صرعی است. همچنین با ورزش کردن مداوم مبتلایان به صرع میتوانند قدرت تمرکز ذهنی خود را افزایش دهند و حافظهشان را تقویت کنند.
پس اگر مبتلا به بیماری صرع هستید، این نکات را حتما رعایت کنید و رژیم غذایی مناسبی داشته باشید؛ مجله دلتا همیشه به فکر سلامتی شما است.
7 شیر گیاهی پر خاصیت را بشناسید!
سیب و دارچین ؛ سوپر معجون لاغری (+ویدئو)
اعتیاد به الکل ؛ فرار یا درمان؟