زعفران یا طلای سرخ یک ادویهی جادویی و چاشنی غذاها و پلوهای ایرانی است؛ این مادهی خوش رنگ و لعاب به خصوص برای خانمها بسیار مفید است اما در سه ماههی اول بارداری مصرف آن معمولا توصیه نمیشود؛ چون میتواند منجر به سقط جنین شود.
به گزارش مجلهی دلتا، زعفران متعلق به خانوادهی زنبق است و از هزاران سال پیش استفادههای خیلی زیادی از آن میشده است. در زمانهای خیلی دور به عنوان دارویی برای برطرف کردن سرفه، سرماخوردگی، بیماریهای معده، بیخوابی، خونریزی رحمی و بیماریهای قلبی و نفخ و … استفاده شده است. در ادامهی این مطلب با خواص دیگر این مادهی طلایی آشنایی شوید.
زعفران برای خانمها خواص زیادی دارد که در سلامت پوست و مو و زیبایی آنها بسیار موثر است در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
زعفران باعث رنگ شفاف پوست میشود، در مصر باستان ماسک مورد علاقه ملکه کلئو پاترا ماسک زعفرانبوده است. زعفران چروکهای صورت را محو میکند و مهمتر آنکه برای بهبود آکنه و جوش صورت از آن بسیار استفاده میشود.
پزشکان توصیه میکنند نی که از کمبود “آهن” رنج میبرند حتما باید در یکی از وعدههای غذایی روزانه خود از زعفران به عنوان “ادویه” استفاده کنند.
زعفران دارای خواص نیروبخش و قاعدهآور بوده است، به طوری که دمکردهی پانزده گرم زعفران در یک لیتر آب و مصرف هر روز دو تا سه فنجان از آن در سه نوبت تاثیری مهم در معالجهی اختلالات قاعدگی دارد؛ زعفران درد کمر ناشی از اختلال قاعدگی را آرام میکند.
مصرف زعفران در سه ماه اول حاملگی، باعث افزایش هورمون پروستاگلاندین در رحم شده و اثر تحریکی مستقیم روی عضلات صاف رحم دارد و در نتیجه احتمال سقط جنین را در پی دارد اما مصرف متعادل آن پس از سه ماه اول دوران بارداری مفید است و مادر را برای زایمان راحت آماده میکند. زعفران موجب خاصیت ارتجاعی در نسوج رحم میشود و زایمان را آسانتر میسازد.
البته خانمها میتوانند از زعفران به صورتهای مختلف مثل دمنوش استفاده کنند که مصرف آن هم خاصیتهای خودش را دارد.
در مصرف زعفران زیادهروی نکنید! مصرف هر گیاهی در کنار تمام خوبیهایی که دارد، میتواند مشکلاتی را هم برای مصرفکننده در پی داشته باشد. معمولا توصیه میشود بیشتر از 2 گرم زعفران در روز مصرف نشود. مهمترین عوارض زیادهروی در مصرف زعفران عبارتند از:
کاهش ضربان قلب
استفراغ
سرگیجه
بیحالی
رنگپریدگی
سردرد
ضعیف شدن حواس
اسهال
سقطجنین
اعتیاد به الکل ؛ فرار یا درمان؟