عدس فقط خوراکي باهوش‎ها نيست! يک خوراکي همه‎کاره است با کلي خاصيت! با دلتا همراه باشيد.
عدس

عدس يکي از حبوباتي است که از قديم‎الايام در اکثر نقاط دنيا کشت مي‎شده است . گياه‎شناسان اعتقاد دارند که اين ماده حتي قبل از تاريخ نيز وجود داشته است . اين ماده غذايي از نظر مقدر پروتئين بسيار غني است و در بين گياهان فقط لوبياي سويا بيشتر از آن پروتئين دارد. با پيام دلتا همراه باشيد تا اين خوراکي بي‎نظير را بهتر بشناسيد.

عدس

خواص عدس از نظر طب سنتي

عدس از نظر طب قديم ايران، معتدل و خشک است و مانند ديگر گياهان پوست و دانه آن داراي اثرات متضاد يکديگر است؛ يعني پوست آن گرم و خودش قابض است؛ به عبارت ديگر، پوست آن ملين و مغز آن ضد اسهال است.

کاهش کلسترول و تنظيم قند خون

  • عدس حاوي اسيدهاي آمينه مختلف، ويتامين‎هاي گوناگون از جمله ويتامين B و مواد معدني همچون آهن، کلسيم و فسفر است. اين ماده، منبع بسيار خوبي از فيبرهاي کاهش‎دهنده کلسترول است که نه تنها کمک به کاهش کلسترول مي‎کند بلکه خاصيت تنظيم قند خون هم دارد؛ زيرا فيبر بالاي آن از افزايش قند خون بعد از خوردن يک وعده غذايي جلوگيري مي‎کند.

خواص ديگر

  •  به علت داشتن آهن براي رفع کم‎خوني و افزايش شير مادران شيرده مفيد است.
  • اين ماده لعاب‎دار است و به همين علت مصرف آن براي ناراحتي‎هاي روده توصيه مي‎شود.
  • براي درمان زخم‎هاي دهان و گلو و ديفتري، آن را بپزيد و آب آن را غرغره کنيد .
  • براي تقويت معده و برطرف کردن گاز معده عدس پخته را با سرکه ميل کنيد .
  • مصرف اين ماده مغذي در سلامتي قلب نقش به سزايي دارد. اين نقش نه تنها به دليل فيبرهاي موجود در عدس بلکه به علت مقادير قابل ملاحظه‎اي از فولات و منيزم آن است.
  • مصرف اين ماده مخصوصاً براي خانم‎هايي که در سنين باروري و دوران بارداري هستند و در معرض کمبود آهن هستند، ايده بسيار مناسبي است. فراموش نکنيد که کمبود آهن باعث کم‎خوني مي‎شود که براي مادر خوب نيست؛ چون نوزاد بعد از به دنيا آمدن از شير مادر تغذيه مي‏‎کند.
  • آرد عدس بوداده تشنگي را قطع مي‎کند، معده را نيرو مي‏‎بخشد، صفرا را خاموش و هيجان خون را فرو مي‎نشاند و حرارت را کم مي‌کند.

عدس

خواص جوانه عدس

جوانه‌ها داراي انواع ويتامين همچون ويتامين B12 هستند و براي کم‎خوني حاد مصرف جوانه بسيار موثر است. جوانه‎هاي گندم، عدس، ماش و يونجه سرشار از ويتامين و پروتئين بوده ولي کالري کمي دارند. همچنين ويتامين C و E در آنها به وفور يافت مي‎شود.

مصرف جوانه‎ها به دليل اينکه حاوي ويتامين E است، براي درمان ناباروري و پيشگيري از بيماري‎هاي قلبي، عروقي و سرطان موثر است. همچنين کساني که پوست آنها در زمستان خشک مي‎شود، مي‎توانند از نرم‎کننده‎هاي حاوي ويتامين E که از جوانه‎ها ساخته شده است، استفاده کنند. مصرف جوانه‎ها براي حفظ سلامت پوست به ويژه در دوران سالمندي توصيه مي‎شود.

جوانه عدس انرژي را زياد مي‎کند

اين جوانه حاوي ويتامين‎هاي A، B، C، اسيد فوليک و املاح آهن، فسفر و کلسيم است. اين جوانه مقوي قلب، تصفيه‎کننده خون، شستشو دهنده کليه‎ها و افزاينده انرژي است. همچنين فيبر آن نقش موثري در کاهش کلسترول و پرفشاري خون و تنظيم ترشح انسولين دارد و به دليل پروتئين زياد خاصيت سير‎کنندگي بالايي دارد.

طرز تهيه

عدس‎ها مي‎توانند به راحتي به هر نوع سوپ يا سالادي افزوده شوند . يا مقداري مناسبي از آن را در آب ريخته و به آن سيب‎زميني‎ يا حتي کمي برنج اضافه نماييد و اجازه دهيد تا کاملاً پخته شوند .شما مي‎توانيد به مدت 12 ماه، عدس را در مکان‎هاي خشک، خنک و تاريک ذخيره کنيد و در صورت پخت هم تقريباً به مدت 3 روز مي‎توانيد آن را در يخچال نگهداري کنيد.

عدس

چرا عدس به لاغري کمک مي‎کند؟

برخي بر اين عقيده‎اند که مصرف اين ماده‎ي مغذي باعث چاقي مي‎شود. اما بايد بدانيد که راز تناسب اندام در رعايت حد تعادل است. اگر به طور منظم و البته بدون افراط عدس مصرف مي‏‎کنيد، گام مؤثري در رسيدن به تناسب اندام برداشته‎ايد.

به خاطر اينکه عدس سرشار از زينک (روي) است. اين ماده‎ي معدني به کنترل گرسنگي و مقابله با ريزه‎خواري بين وعده‎هاي غذايي کمک زيادي مي‎کند. شما مي‎توانيد با يک پياله عدس به طور کامل سير شويد.

عدس حاوي ميزان قابل توجهي پروتئين است که در چهارچوب رژيم لاغري توصيه مي‎شود؛ چون اين ماده براي استحکام عضلاني و پيشگيري از شل شدن آن‎ها لازم و ضروري است. همچنين اين ماده‎ي خوراکي حاوي ميزان قابل توجهي پتاسيم است که مانع از تجمع آب و مايعات در بافت‎ها شده و از احتباس آب پيشگيري مي‎کند.

مزاياي مصرف عدس در دوران بارداري

  • فوليک اسيد موجود در عدس از نقص در هنگام تولد مانند بي‎مغزي جلوگيري مي‎کند.
  • نصف فنجان عدس حاوي 179 ميلي‎گرم فولات است که نوعي ويتامين ب است که به رشد سلول‎هاي جديد کمک مي‎کند. خانم‎هاي باردار روزانه به مصرف 600 ميلي‎گرم فولات نياز دارند.
  • فوليک اسيد در بارداري تاثير منفي داروها بر بدن را از بين مي‎برد. اگر سيگار مي‎کشيد يا مشروب مي‎خوريد، فوليک اسيد موجود در عدس باعث جذب مواد مضر مي‎شود.
  • عدس همچنين سرشار از پروتئين است. پروتئين به رشد ماهيچه‎هاي جنين کمک مي‎کند.
  • فيبر موجود در عدس از بيماري‎هاي مجاري گوارشي جلوگيري مي‎کند. اين فيبر چاقي را کنترل مي‎کند و مانع از بالا رفتن کلسترول مي‎شود. نصف فنجان عدس حاوي 8 ميلي‎گرم فيبر است.
  • يبوست يکي از مشکلات رايج در دوران بارداري است که با مصرف عدس غني از فيبر برطرف مي‎شود.
  • مطالعات نشان مي‎دهد، عدس نقشي مهمي در عملکرد بيولوژيکي مغز دارد.
  • اگر در دوران بارداري ميگرن داريد، مي‎توانيد با مصرف عدس که غني از ويتامين ب 5 است، با استرس و ميگرن مقابله کنيد.

ماسک عدس

مواد لازم

  • يک قاشق غذاخوري ماست
  • يک قاشق غذاخوري عدس
  • يک قاشق مرباخوري آب ليموترش

طرز تهيه

ماست را با آب ليموترش مخلوط کنيد و سپس عدس پخته و له‎شده را به آن اضافه کنيد. اين مخلوط را در مخلوط‎کن بريزيد تا کاملاً يکدست شود. اين مخلوط را براي 20 دقيقه روي پوست قرار دهيد. اين ماسک باعث شفافيت و پاکيزگي پوست مي‎شود.

عدس

مضرات عدس

  • مصرف زياد عدس باعث ضعف ديد مي‎شود.
  • کساني که اختلالات قاعدگي دارند، عدس نخورند.
  • خوردن عدس در شب باعث کابوس و ماليخوليا مي‎شود.
  • کساني که تصلب شرائين دارند، عدس کم بخورند.
  • زياده‎روي در خوردن عدس باعث جذام مي‎شود.
  • افرادي که آنژين صدري دارند، عدس کم بخورند.
  • زياده‎روي در خوردن عدس ضعف اعصاب مي‎آورد.
  • افراد سوداوي عدس کم بخورند.
  • خوردن زياد عدس باعث سخت ادراري مي‎شود.

deltagoonagoon عدس ,مي‎شود ,مصرف ,مي‎کند ,ويتامين ,حاوي ,است که ,اين ماده ,است اين ,آن را ,عدس باعثمنبع

آب ؛ معجزه‌ی سلامتی بدن

قلب خود را بیمه کنید!

طلا بخوریم!

اعتیاد به الکل ؛ فرار یا درمان؟

10 عادت غلط که به چشم ها آسیب‌ می زنند

عسل ؛ شهد شیرین سلامتی

آفتاب بخورید ؛ سالم بمانید!

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

لوله پلی اتیلن صنعت غرب فروش زغال رسانه پوچ هات دانلود wikichejoor فروشگاه معرفی اجناس ارزان خرید دیوارپوش 09197977577 | فروش فلزیاب ایگل پی 1 | Eagle p1 مرجع تخصصی ویپ ایران زمین فروشگاه معرفی اجناس ارزان