فرنگی های زیبا و پرخاصیت؟! اینجا ایران است با کلی خوراکی خوشمزه، متنوع و ارگانیک! با دلتا همراه باشید.
فرنگی های پرخاصیت همه این جا جمع هستند!
همه می دانیم که
اگر شما هم جزء کسانی هستید که به انواع سوپ و سالاد های رژیمی علاقه زیادی دارید، این مطلب را حتما بخوانید.
اگر می خواهید از غذا های سبک اما مغذی لذت ببرید، وقت آن است که تره فرنگی را به شام خود اضافه کنید. این ماده ی غذایی از درصد زیادی آب تشکیل شده است؛ کالری خیلی کمی دارد اما حاوی مقدار زیادی فیبر است.
تره فرنگی یکی از معدود خوراکی های حاوی پریبیوتیک است؛ نوعی باکتری خوب که به جذب بهتر مواد غذایی کمک میکند. همچنین از فلور روده مراقبت و ترشح صفرا را تحریک می کند تا هضم غذا را بهبود بخشد.
تره فرنگی منبع بزرگ و کاملی از ویتامین A است. ویتامین محلول در چربی نیز رتینول هستند. این ماده ی مغذی به سلامت چشم، قلب، استخوان ها، سرماخوردگی، کمخونی و سرطان، کاهش کلسترول و فشارخون بالا کمک می کند.
تره فرنگی از سبزیجات کم کالری با شاخص گلیسمی پایین است که با مهار فعالیت های آمیلاز مانع تبدیل کربوهیدرات های پیشرفته به قند میشود و قند خون را کاهش می دهد.
این ماده مغذی حاوی آلیسین نیز است که خطر ابتلا به سندروم متابولیک و نوروپاتی دیابتی را کاهش می دهد.
تره فرنگی حاوی مقادیر فراوانی کمپفرول است، این فلاونوئید باعث تولید اکسید نیتریک در بدن می شود که به آرام سازی و کاهش فشار روی رگ های خونی کمک می کند.
تره فرنگی منبع خوب آهن و ویتامین های B است که برای سنتز سلول های خونی ضروری بوده است و به درمان کم خونی کمک می کنند.
فیبر موجود در تره فرنگی نقش مهمی در کاهش کلسترول بد خون دارد و تولید کلسترول در کبد را کم می کند.
روغن های فرار موجود در آب تره فرنگی تاثیر مثبت روی دستگاه تنفسی می گذارند و به کاهش علائم آنفلوآنزا، سرماخوردگی و تب یونجه کمک می کنند.
تره فرنگی دیورتیک طبیعی و منبع غنی ویتامین C و آنتیاکسیدان ها است که با سم زدایی و پاکسازی بدن، پوست را سالم و درخشان می کند.
نخودفرنگی یا نخود سبز، حاوی آمینواسید های ضروری، سیستئین و لیسین هستند. نخود سبز یا نخودفرنگی شامل بسیاری از مواد مغذی ضروری مثل ویتامین B، ویتامین E، نشاسته، چربی ها و پروتئین ها است.
این ماده مغذی خواص زیادی برای بدن دارد:
نخودفرنگی چربی بسیار کمی دارد و کم کالری است؛ از این رو، اغلب در رژیم های گیاهخواری و نیز رژیم های غذایی غیر گیاهخواری وجود دارند.
این ماده مغذی به عنوان یک منبع سلامتی خوبی در نظر گرفته می شود. در مقایسه با لوبیا، نخودفرنگی کالری بسیار پایینی دارد. نخودفرنگی حاوی مقدار بسیار عالی فیبر و ویتامین است.
نخودفرنگی برای استخوان ها مفید است.
نخود غنی از ویتامین K و D است که به جذب کلسیم و به جلوگیری از پوکی استخوان کمک می کند و باعث تقویت استخوان ها می شود. ویتامین K موجود در نخودفرنگی از بیماری هایی مثل ورم مفاصل و آایمر جلوگیری می کند.
نخودفرنگی در مقابله با پیری پوست هم مفید خواهد بود. آنتی اکسیدان هایی که در آن وجود دارند؛ مثل فلانوئید ها، کاتچین، اپیکاتچین، کاروتنوئید، آلفاکاروتن و غیره برای جلوگیری از فرایند پیری پوست مفید هستند.
استفاده از نخودفرنگی برای افرادی مفید است که چشم شان مشکل دارد. نخودفرنگی مقدار مناسبی از آنتی اکسیدان های فلانوئیدی دارد؛ مثل لوتئین، کاروتن، زیکسانتین و نیز ویتامین A.
ویتامین A یکی از مواد مغذی ضروری است که برای حفظ سلامت غشای مخاطی، پوست و دید چشم ضروری است.
کنگر فرنگی که آن را با نام آرتیشو (Artichoke) نیز آن را می شناسند، در قدیم جزء سبزیجات مصرفی قشر مرفه بوده است و امروزه نیز از سرگل، برگ، هاگدان و ساقه کنگر فرنگی در سوپ، مربا، خورشت و سالاد استفاده می شود.
یکی از مهم ترین و شناخته شده ترین خواص کنگر فرنگی کمک به درمان اختلالات کبدی نظیر درمان نارسایی های کبد، یرقان، بیماری های مربوط به کمبود آلبومین و … است.
کمک به پیشگیری و درمان دیابت نوع غیر وابسته به انسولین، از فواید دارویی مصرف کنگر فرنگی است.
از دیگر خواص کنگر فرنگی استفاده موضعی از آن به منظور درمان ریزش مو، رفع بوی زیر بغل و خارش است.
کاهش چربی خون و پیشگیری از حوادث قلبی- عروقی از خواص کنگر فرنگی است. در حقیقت، ماده سینارین که در عصاره برگ کنگر وجود دارد، باعث کاهش کلسترول خون می شود.
با خواص بی نظیر هویج فرنگی آشنا شوید:
با خوردن آب هویج می توانید جای لک وخراش پوست خود را از بین ببرید. پوره هویج هم برای این کار مناسب است.
خوردن آب هویج یکی از بهترین راه های تقویت موی سر است؛ زیرا ویتامین و املاح زیادی در آن موجود است که همگی برای تقویت موی سر مفید هستند. ویتامین C و E موجود در هویج فرنگی به بهبود جریان خون در کف سر کمک میکند و مانع ضعیف شدن مو ها و سفید شدن آنها میشود.
هویج دارای کلسیم زیادی است که برای رشد استخوان ها در کودکان و ن موثر است.
ویتامین A زیادی در هویج وجود دارد، همچنین آنتی اکسیدان های مختلفی در این میوه وجود دارد که باعث میشود تا سلامت پوست و چشم شما حفظ شود.
هویج سرشار از آنتی اکسیدان است، این امر باعث می شود تا خواص ضد سرطانی هویج حفظ شود. اگر می خواهید از سرطان پیشگیری کنید، هویج فرنگی میل کنید.
گوجه فرنگی منبع غنی از ویتامین A C و فولیک اسید است. این ماده ی مغذی دامنه ی گسترده ای از فواید تغذیه ای دارد و به داشتن آنتی اکسیدان – لیکوپن – لیپوئیک اسید – فولیک اسید و لوتین معروف است.
براساس تحقیقات و مطالعات دانشمندان، در گوجه فرنگی با ایجاد حفاظت اپیدمیلوجیکال درصد ابتلا به سرطان پروستات کاهش پیدا می کند.
درواقع، مصرف فراوان چربی با ایجاد تغییر در متابولیسم کلسترول و استروئید، شانس بروز سرطان را افزایش می دهد. مصرف سبزیجات یا رنگدانه های سبز و زرد یک اثر حفاظتی از بروز سرطان پروستات دارد.
توت فرنگی بیشتر برای سلامت و زیبایی پوست شناخته شده است؛ این در حالی است که اکثر پزشکان متخصص مصرف توت فرنگی را برای پیشگیری و حتی کاهش بیماری های قلبی هم توصیه می کنند؛ زیرا آنتی اکسیدان ها و پلی فنل ها در توت فرنگی باعث می شود که از سلامت قلب محافظت کند و می تواند مانع بروز انواع مختلف سرطان شود.
ویتامین C موجود در توت فرنگی به سلامت پوست و مو نیز کمک خواهد کرد؛ همچنین، فیبر موجود در آن باعث لاغری و بهبود عمل هضم خواهد شد.
درواقع، توت فرنگی منبع فوق العاده ای از ویتامین C و فیبر است که هر دوی آنها برای محافظت در برابر سرطان های مری و کولون و مفید هستند. خواص ضد سرطانی توت فرنگی معروف است که می تواند از سرطان های پوست ریه، مثانه و سینه جلوگیری کند.
توت فرنگی با وجود آنتی اکسیدان هایی که دارد، برای جلوگیری از آب مروارید، ماکولار و سایر بیماری های چشمی بسیار مفید است.
اسید الاگیگ و آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در به وجود آمدن توت فرنگی دارند که برای لاغری و کاهش وزن مناسب هستند.
آنتی اکسیدان هایی که در توت فرنگی وجود دارد، هر دو باعث افزایش گردش خون می شوند که برای سلامت جنسی مفید هستند. همچنین، ویتامین C موجود در توت فرنگی نیز باعث افزایش تعداد اسپرم در مردان می شود.
ویتامین های زیبایی ؛ همه خوبان جمع اند!
اعتیاد به الکل ؛ فرار یا درمان؟